2011. április 9., szombat

Amerikai fánk epersziruppal

Farsangi időszakban a legfinomabb deszert a fánk..most az amerikaival próbálkoztam...nem lettek tökéletesek de házi epersziruppal isteniek:) egy sem maradt belőle....
Recept innen  http://www.tutireceptek.hu/donut-amerikai-fank  
Hozzávalók:
 50 dkg liszt,
1/2 teáskanál só,
1 kocka élesztő,
6 dkg cukor,
1,4 dl langyos tej,
7 dkg vaj vagy margarin,
3 tojássárgája,
olaj a sütéshez,
porcukor  aszóráshoz( én házi epersziruppal helyetesítettem)
Elkészítés: 
A lisztet a sóval,összekeverjük, tálba tesszük. Az élesztőt a cukros langyosított tejben felfuttatjuk, a liszt közepébe mélyedést formálunk,az élesztőt  beleöntjük, összedolgozzuk, liszttel megszórjuk, lefedjük, és 15 percig kelni hagyjuk
. Amikor megkelt, a maradék  cukrot, vajat és tojássárgáját hozzáadjuk, majd  sima tésztává dagasztjuk. Ezután meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk,nyújtódeszkán 1-2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk.
 Két különböző nagyságú pohár segítségével (én vizes és pálinkás poharat használtam) karikákat szúrunk ki belőle. Lisztes felületen még egy kicsit hagyjuk őket kelni, majd forró olajban kisütjük . A végén porcukorral szórjuk meg őket vagy sziruppal jól meglocsoljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése